SzorgosKezek-Logo-19.png

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

1. Általános jogi közlemény
A(z) Rácz Csaba Mihály EV (továbbiakban: Adatkezelő) magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.
Az Adatkezelő értékesítési és szolgáltatási tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (pl. számlázás) és a szolgáltatás biztosítása érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Marketing és promóciós célokra csak abban az esetben használja az adatkezelő a személyes adatokat, ha az érintett ehhez külön hozzájárult. Az Adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató megváltoztatására.


2. Az adatkezelő adatai
Cégnév: Rácz Csaba Mihály EV
Székhely: 5540 Szarvas, Honvéd utca 93
Nyilvántartási szám: 51081953
Adószám: 68007186-1-24
E-mail cím: info@szorgoskezek.hu
Számlavezető bank: Erste Bank Hungary Zrt.
Bankszámlaszám:11600006-00000000-79100812


3. Adatkezelési irányelvek
Az Adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak.

Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják. Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé.

Felhívjuk az Adatkezelő részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése. A 16. életévét be nem töltött vagy az egyébként cselekvőképtelen Felhasználó nevében a törvényes képviselő adhat hozzájárulást

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
• 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);
• Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
• 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
• 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
• 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
• 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).


4. Kezelt adatok köre
Az oldal látogatásához nincs szükség adatszolgáltatásra, de a vásárláshoz és a regisztrációhoz már személyes adatok megadása szükséges. 

Regisztráció/vásárlás során megadandó személyes adatok: vezetéknév, keresztnév, email cím, jelszó, számlázási név, számlázási cím. 

Online ügyintézés során megadandó személyes adatok: email cím, vezetéknév, keresztnév Regisztrált felhasználók esetén kezelt további személyes adatok: IP cím.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, a rendszerben végzett tevékenységek során, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatokat a felhasználói élmény növelésére, a rendszer továbbfejlesztésére, hasznos visszajelzések adására (pl. felhasználói fiók megosztás gyanú) használja fel az Adatkezelő. Ezen adatokhoz kizárólag az Adatkezelő erre felhatalmazott munkatársai férhetnek hozzá. 

Az oldal látogatása során rendszerünk rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti a használt operációs rendszer és a böngésző típusát, valamint a látogatott oldal és a látogatott oldalra hivatkozó oldal (referer) címét. Ezen adatrögzítés célja a rendszer biztonságának garantálása, esetleges hackertámadások azonosítása, azon IP címek tilthatósága, melyekről nem kívánt forgalom (pl. túlterheléses támadás, vagy betörési kísérlet) érkezik. 

Az Adatkezelő rendszeres időközönként adatmentést végez. Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, amely oldalaink rendszerének folyamatos működéséhez elengedhetetlen.


5. Az adatkezelés célja
A felhasználó azonosíthatósága a rendelés teljesítéséhez, illetve a vásárlással kapcsolatos egyéb célok miatt (rendelés lemondása, módosítása, szolgáltatás nyújtása stb.), azaz ügyfél adatkezelés.

A felhasználó értesítése a szolgáltatással kapcsolatos változásokról, hírekről, információkról Látogatottsági, látogatói statisztikák készítése, saját felhasználásra. Marketing e-mailek küldése (új vagy meglévő online tananyagokról, eseményekről, szolgáltatásokról, akciókról, stb.), mely opcionálisan kérhető a felhasználó által.

A marketing e-mailekre feliratkozni és azokról leiratkozni bármikor van lehetőség az Adatvédelmi beállítások nevű menüpontban vagy a marketing levelekben található leiratkozás link segítségével.


6. Az adatkezelés időtartama
A regisztráció során megadott és a szolgáltatás használata során keletkezett adatok addig kerülnek tárolásra, ameddig a felhasználó azok törlését nem kéri.

A törlést a felhasználó bármikor kezdeményezheti a profil oldalán található profil törlése funkcióval.

Az oldalainkon leadott megrendelésből készült számla adatai a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra kerülnek tárolásra.


7. Az adatokat megismerők köre és adatfeldolgozók
A kezelt adatok megismerésére az Adatkezelő kijelölt munkatársai jogosultak.

7.1. Szerver- és tárhely szolgáltatás
szorgoskezek.hu weboldal tárhelyszolgáltatója:
Cégadatok: Websupport Magyarország Kft.
Székhelye: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
Számlaszám: Raiffeisen Bank Zrt.: 12011179-01395626-00100003
Számlaszám IBAN formátumban: HU38 1201 1179 0139 5626 0010 0003
GIRO kód: 12011179-01395626-00100003
Cégjegyzékszám: 01-09-381419
Továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, email cím, jelszó (kódolva), számlázási név, számlázási cím, IP cím
Az adattovábbítás célja: szerver és tárhely szolgáltatás biztosítása többek között adattárolás céljából.

pro.szorgoskezek.hu weboldal tárhelyszolgáltatója:
Név: Websupport Magyarország Kft.
Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
Email cím: info@tarhelypark.com
Weboldal: tarhelypark.hu
Továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, email cím, jelszó (kódolva), számlázási név, számlázási cím, IP címAz adattovábbítás célja: szerver és tárhely szolgáltatás biztosítása többek között adattárolás céljából. 

7.2. Számlázás
A Billingo üzemeltetését az Octonull Kft. végzi.
Név: Billingo Technologies Zrt.
Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. I. emelet
Email cím:hello@billingo.hu
Weboldal: billingo.hu
A céget bejegyző hatóság: Fővárosi Törvényszék cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-10-140802
Adószám: 27926309-2-41
Tárhelyszolgáltató adatai: Amazon Web Services EMEA SARL (38 avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxembourg)
Továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, email cím, számlázási név, számlázási cím, vásárlás adatai
Az adattovábbítás célja: díjbekérő és számla kiállítása

7.3. Online fizetés
Név: Barion Payment Zrt.
Székhely: 1117 Budapest,
Infopark sétány 1. I. ép. 5. em. 5.
E-mail cím: support@barion.com
Weboldal: barion.com
Továbbított adatok köre: Vásárló neve, email címe, telefonszáma (ha megadta), számlázási cím, vásárlás adatai
Az adattovábbítás célja: online fizetés
Adatkezelés: https://www.barion.com/Contract/GetDocument?key=avsz

7.4. Marketing e-mailek
Név Mailerlite
Székhely: 11341 Litvánia, Vilnius, Paupio g. 46
Email cím:info@mailerlite.com
Weboldal: mailerlite.com
Továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, email cím, vásárlás adatai
Az adattovábbítás célja: e-mail kapcsolattartás

7.5 A videó lejátszást biztosító adatfeldolgozó
Név  Panosys Kft.
Székhely: 7500 Nagyatád, Kiszely L.u.6/b.
Weboldal: www.tudaspiac.hu,
E- mail cím info@tudaspiac.hu
Továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mailcím, jelszó (kódolva),telefonszám (ha engedélyezve van a rendszerben),számlázási név, számlázási cím, IP cím
Adattovábbítás célja:  TudásPiac szolgáltatás biztosítása, és többek között adattárolás céljából.

7.6 Könyvelő
Név: Miri-Pasz Kft. Gromlusz Krisztina Marianna
Székhely: 5540 Szarvas, Kossuth Lajos u. 31-33. B. fsz. 1.
Adószám: 14318393-2-04
Weboldal: https://www.miri-pasz.hu/
E-mail cím: okros.eva@miri-pasz.hu
Továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, számlázási név, számlázási cím, vásárlás összege
Az adattovábbítás célja: könyvelés

 

8. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

8.1. Tájékoztatáshoz való jog
Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

8.2. Az érintett hozzáféréshez való joga
Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:
• az adatkezelés céljai;
• az érintett személyes adatok kategóriái;
• azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
• a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
• a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga;
• a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
• az adatforrásokra vonatkozó információ;
• az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.
Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

8.3. Helyesbítés joga
Az érintett kérheti az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

8.4. Törléshez való jog
Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:
• személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
• az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
• az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
• a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
• a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:
• a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
• a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
• vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5. Az adatkezelés korlátozásához való jog
Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.6. Adathordozáshoz való jog
Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

8.7. Tiltakozás joga
Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.8. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást
Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

8.9. Visszavonás joga
Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.


9. Kapcsolat, Jogorvoslat
Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy az Adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a következő törvények tartalmazzák:
• 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infó törvény., adatvédelmi törvény)
• 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.)
• 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.)
Adatkezelő ugyanakkor törekszik arra, hogy minden esetlegesen felmerülő problémát tisztázni tudjon, így a felmerülő adatvédelmi kérdésekről szívesen konzultál elérhetőségein.


10. Anonim látogatóazonosító („cookie”) elhelyezése
Az anonim látogatóazonosító („cookie”, „süti”) egy olyan egyedi – azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas – jelsorozat, melyet a webszerver a látogató számítógépén helyez el. Az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Nem tartalmaz nevet, e-mail címet vagy bármilyen más személyes információt. A Weboldal böngészéséhez nem szükséges a cookie-k elfogadása, de a vásárlás (belépés) funkció nem működik, ha a cookie-k elfogadása a böngészőben tiltva van. 

Nemcsak a Weboldal küld a látogató böngészőjének cookie-t, de külső, független auditáló szolgáltatás (Google Analytics) is méri az oldal látogatását ilyen eszközzel. A mérési adatok kezeléséről a https://www.google.com/intl/hu/analytics weboldalon lehet részletesen tájékozódni. 

A Weboldal ún. remarketing címkéket tartalmaz remarketing lista építése céljából, így meglátogatása után külső szolgáltatók, közöttük a Google, internetes webhelyeken hirdetéseket jeleníthetnek meg, ezek az ún. érdeklődés alapú hirdetések. A remarketing listák nem alkalmasak személyazonosításra, a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag a böngésző szoftvert azonosítják. A remarketing címkékhez a Google cookie-kat használ. A Weboldal ún. konverziókövetést használ a Google Adwords hirdetések hatékonyságának mérésére. A konverziókövető cookie csak korlátozott ideig létezik, elfogadása nem kötelező, semmilyen személyes információt nem rögzít és nem használ. 

Látogató letilthatja a Google cookie-használatát a Google Hirdetési beállításaiban: https://www.google.com/settings/ads. A Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán (https://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp) további külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatja. A Weboldalon a Facebook ún. tetszik-gombjai (like-gombok) elérhetőek. Ezek a gombok szintén helyeznek el cookie-kat a látogató böngészőjében. A Facebook adatkezelési irányelveiről a https://www.facebook.com/about/privacy/ weboldalon lehet részletesen tájékozódni. A Weboldal a Facebook ún. konverziókövető pixelét használja a Facebook hirdetések hatékonyságának mérésére. A konverziókövetés során a látogató személyes adatai nem kerülnek rögzítésre. A Google és Facebook cookie-k tiltása nem befolyásolja a vásárlást. 

Ha többet szeretne megtudni a témában, számos cikk hozzáférhető az interneten, például a: 
https://www.adatvedelmiszakerto.hu/2010/10/cookie‐es‐adatvedelem‐felhasznalok‐nyomokovetese‐az‐interneten/

A süti beállítások módosításáról részletesen a böngésző súgójában vagy az alábbi linken olvashat:
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/S%C3%BCtik%20kezel%C3%A9se
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95582?hl=hu&ref_topic=3421433
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hu‐hu/internet‐explorer/ie‐security‐privacy‐settings#ie=ie‐9
Opera: http://help.opera.com/Windows/9.63/hu/cookies.html
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását.

A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség

SzorgosKezek.hu rendszerei teljesen automatizáltak. További információ az ügyfélszolgálat menüpontban.

SzorgosKezek-Logo-19.png

© 2017-2022 SzorgosKezek.hu | Copyright

Barion-card-payment-mark-2017-400px.png

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, 
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
www.barion.com